KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Musela do vězení, a tak se čtyřměsíčním synem hodila o zem a zabila ho, dostala 16 let

Brněnský krajský soud ve středu poslal na 16 let do vězení 39letou ženu z Brna za vraždu čtyřměsíčního syna. Hodila jej na zem, a to ve stresu z toho, že bude muset nastoupit do vězení a čtyřměsíčního chlapečka bude muset opustit.


Žena připouští, že hocha upustila na zem, ale je také možné, že jí pouze upadl. To znalci vyloučili. "Hodila dítě na zem ve střední opilosti a pod vlivem napětí z očekávaného trestu vězení," řekla v odůvodnění rozsudku soudkyně Dana Kancírová.

Připomněla, že podle znalců měla žena v krvi 1,57 promile alkoholu. Tato míra nemůže způsobit ztrátu paměti. Právě na tu se obžalovaná odvolávala. Dítě zemřelo letos 9. května. Matka se tou dobou připravovala na nástup do vězení na několik let. Odpykat si měla trest za týrání jednoho ze svých starších dětí.

Žena je podle psychologů sice emočně labilní, na druhé straně si ale musela být vědoma důsledků svého jednání. Dítě hodila v kuchyni svého bytu na zem z výšky 1,5 metru. Dopad způsobil vnitřní zranění. Pak chlapečka vzala, uložila jej k sobě do postele a usnula. Po několika hodinách syn zemřel.

Pokud by ale hned po útoku přivolala záchranku, mohli mu zdravotníci při urychleném zákroku zachránit život. Žena se podle soudkyně nesmířila s tím, že by se o dítě mohl v době, kdy bude ve vězení, starat její manžel nebo nejstarší syn.

Vůbec nezvážila možnost, že by si syna vzala za mříže s sebou. Ve věznici ve Světlé nad Sázavou je oddělení pro matky s malými dětmi. Na vynesení vysokého trestu mělo vliv i to, že svého činu dosud nelitovala.


(Zdroj: Krimi Zprávy Brno)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín