KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Cizinci chtěli při přepadení zabít směnárníka, ve vězení stráví 18 let a 15 let

Dva zločince z Čečenska, devětadvacetiletého Isu Agayeva a o tři roky mladšího Isu Machaewa, potrestal v úterý Krajský soud v Brně za pokus vraždy. Agayev stráví za mřížemi 18 let a jeho komplic 15 let a deset měsíců. Muži v dubnu v centru Brna přepadli směnárníka, kterého jen kvůli selhání zbraně nezabili. Lupiče chytil policista v civilu i s lupem ve výši 1,5 miliónu korun.


Machaew a Agayev si na svou oběť počkali u směnárny. Vyzbrojeni byli pistolí a plynovou pistolí. „Směnárníka napadli a přitom došlo k výstřelu. Když přepadený upadl, bili ho do hlavy a celého těla, přikládali mu k tělu elektrický paralyzér a nakonec mu Agayev přiložil pistoli k hrudníku a zmáčkl spoušť. Střela nevyšla jen v důsledku technického selhání zbraně,“ prohlásila státní zástupkyně.

Agayev se před soudem hájil tím, že jako Čečenec si užil násilí dost ve vlastní zemi a nemá k němu žádné sklony. „Kamarád mě poprosil, abych tam šel s ním, nechápal jsem, co se děje. S tím směnárníkem se hádali, strkali do sebe a najednou vyšel výstřel. Začal jsem utíkat, ale dostal jsem pistolí do hlavy. Nechtěl jsem nikoho zabít, mám rodinu, děti a práci. Vím, jaké je to ztratit blízkého člověka, byla u nás válka a ztratil jsem hodně blízkých, proto bych nic podobného nikomu nepřál a ani bych nic takového neudělal,“ tvrdil.

Obhajobu obou mužů ale soud označil za zcela nevěrohodnou. „Byli dopředu domluveni, ozbrojeni a věděli, že mohou i zabíjet,“ prohlásil předseda senátu Daniel Plšek v odsuzujícím rozsudku.

„Šel jsem po ulici, když náhle vyběhl muž v černém a za ním někdo v zakrvácené košili. Ten v černém utíkal, zakrvácený mi řekl, že je přepadený směnárník. Pronásledovali jsme utíkajícího muže, když na nás vytáhl zbraň. Schoval jsem se za strom a zavolal na linku 158, kde jsem operačnímu řekl, co se děje. Ten muž v černém mezitím schoval zbraň a utíkal k autu. Sedl si na místo řidiče, já skočil na zadní sedačku, chytil jsem ho pod krkem a křičel jsem, že jsem od policie, ať se na to vykašle,“ popsal nebezpečný zákrok policista Dalibor Man.

Lupiče se zbraní v ruce sice držel pod krkem a na pomoc mu dorazil i směnárník, jenže v tu chvíli se na scéně objevil lupičův taktéž ozbrojený komplic, který se vrhl na směnárníka.

"Padl výstřel, ale to se tam naštěstí objevil další kolega v civilu, odzbrojili jsme je a v tu chvíli dorazily hlídky. V té rychlosti, v které se to událo, nebyl čas přemýšlet nad tím, co a jak, zachoval jsem se prostě tak, jak jsem to v té situaci cítil,“ řekl Právu Man.


(Zdroj: Krimi Zprávy Brno)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín